TW Steel horloges en Valentino Rossi slaan handen ineen

Hij is een levende legende, misschien wel de beste motorcoureur die ooit heeft rondgereden. Zij zijn specialist in grote horloges, één van de meest populaire merken ter wereld. Nu hebben Valentino Rossi en TW Steel horloges elkaar gevonden. Het resultaat is een drietal geweldige herenhorloges. Helemaal in de stijl van TW Steel en met de accenten van ‘il Dottore’. In november verschijnen de eerste TW Steel Valentino Rossi horloges, maar nu al zijn ze online te bestellen bij horloge webshop WatchXL.

CEO en mede-eigenaar van TW Steel Jordy Cobelens en Valentino Rossi

CEO en mede-eigenaar van TW Steel Jordy Cobelens en Valentino Rossi

TW Steel TW936 Valentino Rossi

TW Steel TW936 Valentino Rossi

Voor velen zal de samenwerking tussen TW Steel en Valentino Rossi niet als een verrassing komen. Het Nederlandse horlogemerk timmert al jaren aan de weg als sponsor van het Force India Formule 1 team. Daarnaast mag het onder andere David Coulthard, Dario Franchitti en Mick Doohan tot zijn ambassadeurs rekenen. Sinds vorig jaar is TW Steel ook partner van het Movistar Yamaha MotoGP team van Rossi. Aan de andere kant is Rossi met zijn lifestylemerk VR|46 al jaren actief in de modebranche. Onder andere de fanartikelen van Marc Marquez, Dani Pedrosa en Cal Crutchlow komen uit Rossi´s bedrijf. Nu komt het duo met drie prachtige XL horloges.

De nieuwe collectie bestaat uit twee Pilot modellen (TW Steel TW935 en TW Steel TW936) en uit een Tech model (TW Steel TW937). De TW935 (45mm) en de TW936 (48mm) hebben een titanium gecoate stalen kast en beschikken over een Miyota 6S20 quartz uurwerk. De horloges zijn voorzien van een donkergrijze siliconen horlogeband met daarin het VR|46 logo. Ze zijn tot 50 meter waterbestendig.

TW Steel TW937 Valentino Rossi

TW Steel TW937 Valentino Rossi

De TW937 is een 48 millimeter groot herenhorloge met zwarte gezandstraalde kast. Opmerkelijk zijn de pinnen met gele accenten aan de zijkant van de TW937. Deze zijn ontworpen als schokdempers. Het horloge is tot 100 meter waterbestendig en daarmee geschikt om mee te zwemmen.

De overeenkomst tussen de horloges zitten in de Rossi accenten op de wijzerplaat. Het gele nummer 46 komt terug in de chronograaf. Daarnaast is de secondewijzer getooid in het blauw van het Yamaha team. De TW Steel TW935 en TW936 zijn verkrijgbaar voor respectievelijk 379 en 399 euro, terwijl de unieke TW937 799 euro kost.