Hoe zet ik de secondewijzer van mijn chronograaf horloge goed?

Staat de secondewijzer van de chronograaf van jouw horloge niet netjes op de 12? Staat hij er net voor of erachter? Heel vervelend en vooral irritant. Maar het probleempje is makkelijk op te lossen. In deze blog leggen wij in enkele stappen uit hoe je de secondewijzer kunt resetten.

Soms koop je een horloge online en staat de secondewijzer van de chronograaf bij ontvangst niet helemaal goed op de 12. Of je hebt de tijd of datum op je horloge aangepast en daarbij per ongeluk iets gedaan waardoor de secondewijzer niet meer netjes teruggaat naar de 12. Natuurlijk stoor je je daaraan. Maar om dit probleempje op te lossen hoef je helemaal niet naar de juwelier. Iedereen kan dit simpel zelf doen in slechts vier stappen.

Hoe zet ik de secondewijzer goed

Gaat de secondewijzer van jouw horloge telkens voorbij de 12 met resetten? Dit kun je eenvoudig zelf oplossen.

Stap 1

Trek de kroon van jouw horloge uit.

Stap 2

Druk op de bovenste knop (in enkele gevallen kan dit ook de onderste knop zijn) voor de bediening van de chronograaf. Druk je de knop een keer in, dan verspringt de wijzer enkele tienden tot een seconde. Hou je de knop ingedrukt, dan draait de secondewijzer sneller rond.

Stap 3

Houd de knop zolang ingedrukt tot de secondewijzer op weer op de 12 staat.

Stap 4

Staat de secondewijzer goed? Laat de knop los en druk de kroon van je horloge weer in. De secondewijzer zal elke keer als je de chronograaf hebt gereset weer teruggaan naar de 12.

In dit filmpje laten we met een TW Steel VS4 Volante horloge zien hoe het werkt:

Is het probleem hiermee nog niet opgelost? Kom je er toch nog niet helemaal uit. Neem dan contact op met jouw dealer.